Ortodonti
Modern Sanatlar…
Ortodonti
Merak Ettikleriniz
Tedavi süresini belirleyen etmenler; mevcut ortodontik rahatsızlığın boyutlarına, kullanılan tedavi yöntemine, tedavinin kapsamı ve kişinin, uzman diş hekimi tarafından belirlenen tedavi kurallarına ne oranda riayet ettiğine göre değişiklik gösterir.
Hayır. Ortodontik aygıtlar ilk takıldığında alışana kadar ağızda değişik bir his yaratabilir. Yine apareyler yenilendikçe dişler üzerinde hafif baskı hissedilebilir. Ancak bu gibi durumların hepsi kısa süreli ve şiddetli olmayan hassasiyetlerdir.
Ortodontist tarafından kemik yapısı uygun bulunduğu taktirde her yaştaki hastaya tedavi uygulanabilir.
Diş braketlerinin etrafı yemek artıkları ve bakteri plağı oluşumu için idealdir. Bu nedenle diş tellerinin etrafı detaylı bir şekilde ve düzenli olarak temizlenmelidir. Tam bir bakım için fırçalama, diş ipi ve ara yüz fırçası kullanımı önemlidir. Aynı şekilde hareketli plakların hijyenine ağızda takılıyken de, ağızdan çıktığı zaman da dikkat edilmeli ve özen gösterilmelidir.
Kontrol sıklığı tedaviyi yürüten ve yöneten ortodontist tarafından belirlenir. Ortodonti tedavilerinde aylık kontrollerin yaygın olduğu söylenebilir.

Ortodontist Muayenesi
Ortodontik tedavilerde sabit ve hareketli olmak üzere iki temel tedavi apareyi kullanılmaktadır.
Sabit apareyler genel olarak diş telleri ismiyle bilinir. Dişlerin yüzeyine tek tek yapıştırılan braketler aracılığıyla dişlerin istenilen yönde hareket etmesi sağlanır.
Hareketli apareyler ise şeffaf plaklardır. Hareketli yapısı istenilen zamanda rahatlıkla çıkarılıp takılmasına izin verir. Şeffaf olarak tasarlandığı için kişiyi estetik kaygılardan kurtarır.

Ortodontik Tedavi Avantajları
Estetik Görünüm
Fonksiyonel YapıYapısal Onarım
Doğru Çene PozisyonuSağlıklı Dişler
Sağlam ÇeneDoğru Çiğneme
Doğru KonuşmaOrtodontik Tedavi Hangi Durumlarda Uygulanır?
Diş Çapraşıklığı
Aralıklı Diş Yapısı
Yanlış Diş Dizilimi
Diş Eksikliği
Gömük Diş
Rotasyona Uğramış Diş
Sıkışık Diş Dizilimi
Çene Bozuklukları